Peuterschool
Het bezoeken van een peuterschool (voorheen peuterspeelzaal) is voor een peuter vaak de eerste stap los van thuis. De speelzaal is nieuw en uitnodigend en uw kind zal genieten van het spelen met andere kinderen, het spelmateriaal en de speelmogelijkheden die er zijn. Op de peuterschool begint eigenlijk de grote ontdekkingsreis van de wereld en leert uw peuter spelenderwijs allerlei basisvaardigheden.

Gemeenten zijn oa verantwoordelijk voor de peuteropvang. De gemeente Schagen laat het peuterspeelzaalwerk uitvoeren door Kinderdagverblijven en Peuterspeelzalen. De gemeente heeft ervoor gekozen dat iedere peuterschool samen gaat met een speciaal VVE programma. VVE staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie. Kinderen krijgen een speciaal programma aangeboden, zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Kinderdagverblijf Fun4Kids werkt met het VVE programma Startblokken.

Onze voordelen

Binnen Kinderdagverblijf Fun4Kids worden geldende regels voor kindercentra omtrent veiligheid met zorg gehanteerd. Deze veiligheid wordt door ons zelf gecontroleerd middels een jaarlijks terugkerende risico-inventarisatie. Ook wordt de veiligheid op regelmatige basis gecontroleerd door externe partijen als brandweer en GGD.

Kinderdagverblijf Fun4Kids heeft grote ruime groepen die sfeervol en ontwikkelingsgericht ingericht zijn. Omdat Kinderdagverblijf fun4Kids werkt met het VVE Programma Startblokken zijn de groepen themagericht ingericht. De ruime groepen geven veel mogelijkheid tot spelontwikkeling.
Voor kinderen is het belangrijk om vaste gezichten te zien. Bij Kinderdagverblijf Fun4Kids vinden we dat ook heel belangrijk. Kinderdagverblijf Fun4Kids probeert zo veel mogelijk vaste leidsters op vaste groepen te plaatsen. Alleen als een medewerker ziek is of geniet van een vakantie zal er een invalkracht op de groep staan. (de invalpoel is heel klein dus ook bekend bij de kinderen)

Kinderdagverblijf Fun4Kids werkt met een all inclusief formule. U hoeft dus zelf niks mee te nemen.
Denk hierbij aan:
* Luiers
* Fruit
* Brood en beleg (voor VVE kinderen)
* koekjes, crackers, soepstengel
* groente zoals komkommer en tomaat

Buiten zijn en buiten spelen vinden de meeste kinderen heerlijk. Het biedt mogelijkheden aan kinderen om te rennen, roepen, fietsen, etc. Ons beleid is erop gericht dat kinderen zo veel mogelijk buiten komen. Wij vinden dat buitenspelen bij het dagelijks programma hoort en niet alleen gekoppeld moet worden aan mooi weer. Kinderdagverblijf Fun4Kids Schagen beschikt over een prachtige buitenruimte met natuurtuin en natuurlijk een heerlijke zandbak met buitenkeuken.

De locatie