Voorschoolse Educatie van Startblokken

Startblokken van Basisontwikkeling is een pedagogisch werkplan om de ontwikkeling van baby’s, peuters en jonge kleuters optimaal te stimuleren.In Startblokken van Basisontwikkeling nemen kinderen deel aan spelactiviteiten en verkennen interessante actuele thema’s.

gecertificeerd

Het is een doelgerichte aanpak die aansluit bij wat de meeste jonge kinderen zelf willen: ‘groot zijn’, meedoen aan de wereld om zich heen en natuurlijk veel leren en nieuwsgierig blijven. De pedagogisch medewerksters zijn betrokken deelnemers en geven bewust sturing aan leer- en ontwikkelingsprocessen.
Het is een landelijk erkend werkplan met een uitgewerkte visie voor de opvang, vorming en educatie van jonge kinderen. In juni 2014 zijn we gestart om al onze medewerkers op te leiden om met het Educatieprogramma Startblokken te werken. Het gene wat ze leren wordt meteen op de groepen gerealiseerd. Vanaf augustus 2015 zullen alle pedagogisch medewerkers hun felbegeerde certificaat ontvangen en zal kinderdagverblijf Fun4Kids het eerste dagverblijf in Schagen en Heerhugowaard zijn waarval alle medewerkers gecertificeerd zijn in het programma Startblokken. Deze 2 jaar durende opleiding zorgt ervoor dat de onze pedagogisch medewerkers de kinderen nog beter kunnen begeleiden in de ontwikkeling, met name op het gebied van taal.

Woordenschat en taal

Het educatieprogramma Startblokken zorgt ervoor dat pedagogische medewerksters zich niet louter vastbijten in een vastomlijnd cursorisch aanbod van taal- en woordenschatoefeningen. Ontwikkeling van jonge kinderen vraagt om een brede aanpak. Van meet af aan is Startblokken zo’n aanpak. Méér dan woordenschat en taal. Spel als basis en volwassenen die meedoen op het juiste moment. Deze brede aanpak past in kinderopvangcentra, peutergroepen en kleutergroepen.

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Nieuws

De beslisboom is ontwikkeld op basis van de richtlijnen van het RIVM en is [...]

Facebook

[dc_social_wall id=”10012″]