Sociale ontwikkeling

Sociaal functioneren is een belangrijk aspect wat kinderen kunnen ontwikkelen bij kinderdagverblijf Fun4kids. Het gaat hierbij om het ontwikkelen van een groepsgevoel, voor zichzelf op kunnen komen en eigen verantwoordelijkheid kunnen dragen. Het begrip “sociale competentie” omvat een scala aan sociale kennis en …

Positieve plek

Het begrip “sociale competentie” omvat een scala aan sociale kennis en vaardigheden, zoals zich in een ander kunnen verplaatsen, kunnen communiceren, samenwerken, andere helpen, conflicten voorkomen en oplossen, het ontwikkelen van sociale verantwoordelijkheid. De situatie binnen ons kinderdagverblijf geeft meer mogelijkheden tot contacten met andere kinderen dan de thuissituatie. Onze leidsters zijn er dan ook op de relatie tussen kinderen te ondersteunen. In praktijk betekend dit dat ieder kind een positieve plek heeft in de groep, dat de kinderen elkaar herkennen of naar elkaar lachen, samen of naast elkaar spelen, kleine confrontaties oplossen, samen praten. Kinderen leren ook veel door naar elkaar te kijken of elkaar te imiteren. Ook de zorg voor elkaar is iets wat de kinderen binnen de groep leren. Grotere kinderen kunnen helpen voor het zorgen van de kleinere kinderen. Kinderen leren sociaal gedrag door voorbeelden.

Leeftijdsgenoten

De interactie met leeftijdsgenoten, het deel zijn van een groep en het deelnemen aan groepsgebeurtenissen biedt kinderen een leefomgeving voor het opdoen van sociale competenties. Het geeft aan kinderen kansen om zich te ontwikkelen tot evenwichtige personen die functioneren in de samenleving.Wij bieden kinderen de ruimte op het gebied van de sociale en emotionele ontwikkeling.
Om een kind te laten uitgroeien tot een mens met een positief zelfbeeld, is zelfvertrouwen en gevoel van eigenwaarde van groot belang. Wij streven er dan ook naar om kinderen met respect voor hun verschillende emoties te benaderen.

Gratis inschrijven

We hebben nog enkele plekken beschikbaar!

Schrijf uw kind binnen 5 minuten in.
Gratis inschrijven

Nieuws

De beslisboom is ontwikkeld op basis van de richtlijnen van het RIVM en is [...]

Facebook

[dc_social_wall id=”10012″]