De Bezige Bijtjes 2,5 tot 4 jaar

Bij de Bezige Bijtjes worden kinderen opgevangen in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar. De Bezige Bijtjes hebben een vast dagritme. Buiten de tafelmomenten om worden verschillende activiteiten aangeboden. Dit kan in een grote of kleine groep zijn maar er wordt ook één op één aandacht gegeven. Ze leren om samen met andere kinderen te spelen, samen te delen maar ook conflicten op te lossen. Kinderen ontwikkelen een eigen wil, krijgen een eigen kijk op dingen en worden zelfstandiger.

Bij de Bezige Bijtjes wordt er meer gewerkt met fijn materiaal wat gedurende de dag aan tafel wordt aangeboden bij de kinderen. Kinderen mogen bij de zeesterren zelf hun brood smeren om de fijne motoriek zoveel mogelijk te stimuleren. Er word binnen de zeesterren veel interactiviteit met de peuters gedaan zoals het benoemen van kleuren en/of vormen van bekers, fruit en speelgoed. Ook proberen we de zelfredzaamheid te stimuleren en de kinderen hiermee positief te benaderen om hun zelfvertrouwen te vergroten. De kinderen krijgen hier, ook d.m.v het VVE programma, een goede voorbereiding naar de basisschool.

Onze voordelen

Binnen Kinderdagverblijf Fun4Kids worden geldende regels voor kindercentra omtrent veiligheid met zorg gehanteerd. Deze veiligheid wordt door ons zelf gecontroleerd middels een jaarlijks terugkerende risico-inventarisatie. Ook wordt de veiligheid op regelmatige basis gecontroleerd door externe partijen als brandweer en GGD.

Kinderdagverblijf Fun4Kids heeft grote ruime groepen die sfeervol en ontwikkelingsgericht ingericht zijn. Omdat Kinderdagverblijf fun4Kids werkt met het VVE Programma Startblokken zijn de groene themagericht ingericht. De ruime groepen geven veel mogelijkheid tot spelontwikkeling.
Voor kinderen is het belangrijk om vaste gezichten te zien. Bij Kinderdagverblijf Fun4Kids vinden we dat ook heel belangrijk. Kinderdagverblijf Fun4Kids probeert zo veel mogelijk vaste leidsters op vaste groepen te plaatsen. Alleen als een medewerker ziek is of geniet van een vakantie zal er een invalkracht op de groep staan. (de invalpoel is heel klein dus ook bekend bij de kinderen)

Kinderdagverblijf Fun4Kids werkt met een all inclusief formule. U hoeft dus zelf niks mee te nemen.
Denk hierbij aan:
* Luiers
* Nutrilon 1,2,3
* Fruit
* Brood en beleg
* koekjes, crackers, soepstengel
* groente zoals komkommer en tomaat

Buiten zijn en buiten spelen vinden de meeste kinderen heerlijk. Het biedt mogelijkheden aan kinderen om te rennen, roepen, fietsen, etc. Ons beleid is erop gericht dat kinderen zo veel mogelijk buiten komen. Wij vinden dat buitenspelen bij het dagelijks programma hoort en niet alleen gekoppeld moet worden aan mooi weer. Kinderdagverblijf Fun4Kids Schagen beschikt over een prachtige buitenruimte met natuurtuin en natuurlijk een heerlijke zandbak met buitenkeuken.

De locatie

adres kdv schagen