Voorschoolse Opvang

BSO Schagen van Fun4Kids is geopend vanaf 6:30 uur. Tijdens de ochtendopvang wordt er met z’n allen ontbeten om 7:30 uur en mag er vrij gespeeld worden. Rond 8:00 uur maken de kinderen zich klaar voor school, en worden naar school gebracht met de stint.

De BSO zit sinds juni 2019 op een splinternieuwe locatie aan de Grotewallerweg 1a in Schagen

Naschoolse opvang voor kinderen van 4 t/m 12 jaar.

Lekker spelen, leuke activiteiten, verrassende uitstapjes. Bij de splinternieuwe BSO van Fun4Kids beleeft uw kind de leukste tijd na school! Fun4Kids biedt BSO opvang voor kinderen die in Schagen naar school gaan. Onze medewerkers halen de kinderen met de Stint op.

De BSO van Fun4Kids bestaat uit twee groepen. Groep 1 bestaat uit 2 basisgroepen voor kinderen in de leeftijd van 4 t/m 7 jaar en groep 2 bestaat uit 1 basisgroep in de leeftijd van 7 t/m 12 jaar. De volledige BSO van Fun4Kids zit sinds juni 2019 in een gloednieuw pand aan de Grotewallerweg 1a in Schagen. De BSO bestaat uit 6 totaal verschillende ruimtes en een prachtige buitenspeelplaats. Zo kunnen de kinderen zich super vermaken in het atelier, de bak en kook ruimte, de bouw/legokamer, de poppenhuiskamer, de spel en relaxkamer, de trampoline, duikelrek, voetbalveldje en nog veel meer.   Om het aanbod zo divers mogelijk te maken werken we veel samen met bedrijven en organisaties in de omgeving en maken we gebruik van de verschillende mogelijkheden in de buurt. Door de Samenwerking met het Clusius College hebben we tevens een Gymzaal, Pannaveld en basketbalveld tot onze beschikking.

Per 10 kinderen (12 bij groep 2) wordt de groep begeleidt door 1 pedagogisch medewerk(st)er. Boven de 10 kinderen (12 bij groep 2)  en tot 20 kinderen (24 bij groep 2) komt er een tweede pedagogisch medewerk(st)er bij en boven de 20 kinderen (24 bij groep 2) komt er een 3e begeleider bij. Er zitten maximaal 30 kinderen in een groep.  Iedere dag worden er activiteiten aangeboden passend bij de leeftijdsfase van de groep. Dagelijks wordt er, naast het vrije spel, verschillende buiten- en een binnenactiviteiten aangeboden en hebben de kinderen de keuze wat ze willen doen. De buitenactiviteiten zijn vaak gericht op sportief bezig zijn en maken de kinderen kennis met verschillende sporten. De binnenactiviteit is in de vorm van wisselende creatieve workshops, koken, theater, spelletjes etc.

Onze voordelen

Binnen Kinderdagverblijf Fun4Kids worden geldende regels voor kindercentra omtrent veiligheid met zorg gehanteerd. Deze veiligheid wordt door ons zelf gecontroleerd middels een jaarlijks terugkerende risico-inventarisatie.

De BSO is onderverdeeld in 5 gezellige kamers. Een gemeenschappelijke ruimte, en 4 ruimtes die met regelmaat door de kinderen aangepast worden in leuke sfeervolle themagerichte kamers
Met betrekking tot personeel wordt gestreefd naar een zo’n groot mogelijk continuïteit in bezetting en vaste leidsters/leider op een groep. Naast leidsters/leider in vaste dienst is een pool gevormd van oproepkrachten die parttime werken om voldoende feeling te houden met de dagelijkse praktijk van kinderdagverblijf Fun4Kids.

Bij BSO Fun4Kids betaalt u voor de BSO per uur! Dit betekent dat u betaald vanaf het moment dat de school uit is tot het moment dat u uw kind weer komt ophalen (afgerond op het hele of halve uur). De kinderen worden door de pedagogische medewerker opgehaald met de Stint (electrische bolderkar). U betaald hiervoor geen extra kosten.

Bij de BSO van Fun4Kids proberen we origineel te zijn in onze activiteiten. Zo proberen we iedere activiteit op een originele manier te introduceren waardoor het al spannend is voordat we beginnen. Lekker op stap met de Stint naar Strand, kinderboerderij of speeltuin komt met regelmaat voor! Tevens is er een samenwerking met het Clusius College waar de BSO gebruik kan maken van het buitenspeelterein (Pannaveld, basketbalveld, tafeltennistafel) en de Gymzaal. 

De locatie